ua en ru

Індонезія скасувала візи для громадян України

Індонезія скасувала візи для громадян України Фото: українці зможуть відпочивати на Балі без віз

Українці зможуть відвідувати Індонезію без віз терміном до 30 днів

Індонезія скасувала візи для короткострокових візитів громадян України. Про це йдеться у повідомленні посольства України в цій країні.


Безвізовим режимом зможуть скористатися власники звичайних, службових і дипломатичних паспортів, які здійснюють короткостроковий (до 30 діб) візит в Індонезію.

Українці зможуть подорожувати в Індонезію без віз з метою туризму, відвідування сім'ї, соціальною метою, для здійснення обміну в галузі мистецтва і культури, виконання короткострокових урядових службових обов'язків, проведення лекцій і семінарів, відвідування нарад головних офісів або філій міжнародних компаній в Індонезії, транзиту в інші країни.

Разом з тим безвізовий режим не застосовується для осіб, які будуть відвідувати Індонезію з журналістською метою.

Для отримання дозволу на перебування в Індонезії громадяни України повинні пред'явити паспорт, дійсний як мінімум ще шість місяців з моменту прибуття в Індонезію, а також зворотні квитки або квитки в іншу країну.

Отриманий таким чином дозвіл на перебування не може бути продовжено або змінено на інший.

Підставою для введення безвізового режиму став відповідний указ президента Індонезії.

Вимоги до документів, список дозволених для безвізового в'їзду пунктів перетину кордону, тривалість безвізового перебування в Індонезії і перелік підстав для в'їзду регулюються Імміграційною службою Індонезії і публікуються на офіційному сайті за посиланням http://www.imigrasi.go.id/index.php/layanan-publik/visa-kunjungan

Нагадаємо, що Австралія попередила про можливі теракти в Індонезії.