ua en ru

Індія запустила новий торговий шлях до Афганістану через Іран

Індія запустила новий торговий шлях до Афганістану через Іран Фото: прапор Індії (PROsandeepachetan flickr.com)

Він пролягатиме в обхід Пакистану без виходу до моря

Індія запустила новий торговий шлях до Афганістану, який не має виходу до моря, через іранський морський порт у Чехбехарі, в обхід свого давнього суперника - Пакистану. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначено, що 29 жовтня 2017 року Індія відправила 1,1 мільйона тонн пшениці до Афганістану з західного морського порту Кандла. Вантаж доставлять вантажівками до Афганістану з іранського порту.

"Це відправна точка нашої подорожі з метою реалізувати всі можливості для поєднання - від культури до торгівлі, від традицій до технологій, від інвестицій до ІТ, від послуг до стратегії і від людей до політики", - заявила міністр закордонних справ Індії Сушма Сварадж.

Як повідомляється, Індія, Афганістан та Іран вирішили в 2016 році встановити торговий маршрут, який дозволив би індійським товарам дістатися до Середньої Азії. Індія виділила близько 500 млн доларів на розвиток самого порту Чехбехар, а також на автодороги і залізничні шляхи.

Торік Нью-Делі і Кабул запустили повітряний вантажний коридор із метою забезпечити більш широкий доступ для афганських товарів на індійський ринок. Раніше Пакистан заборонив Індії перевозити товари через свою територію до Афганістану.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Країни Азії вперше в історії обігнали США за кількістю мільярдерів.