ua en ru

Індія стала найбільш населеною країною світу, - дослідження

Індія стала найбільш населеною країною світу, - дослідження Фото: Індія

Згідно з дослідженням, населення Індії перевищило населення Китаю

Згідно з дослідженням китайського демографа Ю Фуксианя, за чисельністю населення Індія випередила Китай. Про це повідомляє Indiatoday.

На думку дослідника, демографічні дані з 1989 до 2015 року недостовірні. Статистика 2016 року, за даними дослідника, ставить Китай з 1,29 млрд населення на друге місце в світі.

У противовесс даного дослідження, америкаські і індійські демографи вважають розрахунки Ю Фуксианя політизованими. За їх даними, населення Індії зможе чисельно перевищити китайське тільки до 2025 року.

Можливим демографічних піком населення Китаю опоненти Фуксианя називають 1,4 млрд жителів до 2022 року, після чого населення Китаю піде на спад.

Нагадаємо, через падіння попиту на бензин в Азії, в наступне десятиліття мільйони людей в Китаї та Індії перейдуть на електромобілі.

Такі прогнози викликані політичними кроками в Індії та Китаї, де уряди намагаються впоратися з глобальними забрудненнями навколишнього середовища, скоротити імпорт нафти і вийти на швидкозростаючий ринок "зелених" автомобілів.