ua en ru

Індія планує закупити безпілотники в США на 2 млрд доларів

Індія планує закупити безпілотники в США на 2 млрд доларів Фото: американський бойовий дрон (warfiles.ru)

Загалом США мають намір поставити ВПС Індії 22 бойові безпілотники

Сполучені Штати Америки мають намір поставити Військово-повітряним силам Індії 22 бойові безпілотники на суму понад 2 млрд доларів. Про це з посиланням на джерела, знайомі з ходом узгодження угоди, повідомляє Reuters.

За даними джерел, Пентагон оголосить про цю операцію напередодні візиту прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді в США 26 червня 2017 року. Моді проведе зустріч із президентом США Дональдом Трампом, сама угода, за даними агентства, покликана підтвердити курс на зміцнення співпраці між державами в галузі оборони.

Зазначено, що Індія стане першою країною, що не входить у НАТО, яка отримає озброєння від Сполучених Штатів. Щоправда, для укладення угоди ще потрібне схвалення Конгресу.

У березні американські сенатори Джон Корнін і Марк Уорнер писали міністру оборони США Джеймсу Меттісу і держсекретареві Рексу Тіллерсону про велику угоду з Індією, що вона "буде сприяти інтересам національної безпеки США і захистить американські робочі місця".

За словами джерел, продаж безпілотників "користується підтримкою" з боку Білого дому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на кордоні Індії та Пакистану, у спірному регіоні Джамму і Кашмір, відбулися зіткнення між індійськими прикордонниками й озброєними особами, які намагалися перетнути кордон, загинули 6 осіб.