ua en ru

Індія передала Україні понад 130 тисяч доз специфічних сироваток

Індія передала Україні понад 130 тисяч доз специфічних сироваток Фото: Міністерство охорони здоров'я (РБК-Україна)

З 2014 року в Україні відсутні сироватки та імуноглобуліни через відсутність реєстрації

Індійський уряд передав Україні гуманітарний вантаж - понад 130 000 доз специфічних сироваток: 80 000 доз сироватки протиправцевої, 35 000 доз протиправцевого імуноглобуліну, 900 доз протидифтерійної сироватки, 14 450 доз протирабічної сироватки, 1500 доз ліофілізованого атитоксину протизміїного. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства охорони здоров’я.

Зазначено, що з 2014 року в Україні відсутні сироватки та імуноглобуліни через відсутність реєстрації. Тільки навесні 2017 року зареєстровано два протирабічні імуноглобуліни ізраїльського та українського виробництва, більше ніякі специфічні імуноглобуліни виробники на реєстрацію не подавали.

"До цього дня усі гуманітарні вантажі розподілялися адресно на пацієнта суто для лікування, але вантаж з Індії буде розподілений в регіони згідно потреб, в тому числі і для посттравматичної профілактики правцю", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд ухвалив зміни до програми "Доступні ліки", які дадуть змогу збільшити кількість безоплатних препаратів щонайменше на 10 торгових назв.

Крім того, до програми внесено ще 2 діючі речовини для лікування серцево-судинних захворювань та діабету 2 типу.