ua en ru

Індія здійснила успішний запуск балістичної ракети

Індія здійснила успішний запуск балістичної ракети Фото: Agni-II

Індія успішно запустила ядерну ракету Agni-II

Індія у четвер, 4 травня 2017 року, успішно запустила ядерну ракету середнього радіусу дії Agni-II, яка може вражати цілі більш, ніж на 2 тис. км. Про це повідомляє The New Indian Express, посилаючись на власні джерела серед військових.

"Розроблена за власними проектами ракета, змонтована на рухомий установці, була запущена з комплексу-IV на острові Абдул Калам біля узбережжя Одіші", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією джерел, випробування було проведено Командуванням стратегічних сил індійської армії в повній експлуатаційної конфігурації в рамках тренування користувачів, через день після того, як західне командування збройних сил успішно випробувала варіант обстрілу з наземних цілей надзвукової крилатої ракети BrahMos.

Індія здійснила успішний запуск балістичної ракети

Фото: запуск балістичної ракети Agni-II

Випробування було спрямоване на забезпечення необхідної армійської готовності для стрільби ракетою "поверхня-поверхня" (земля-вода) та перевірки її експлуатаційної готовності.

"Ракета була успішно запущена", - сказав представник міністерства оборони.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Іран спробував запустити крилату ракету з підводного човна в Ормузькій протоці у вівторок, 2 травня 2017 року, але тестовий запуск провалився.