ua en ru

Індія має намір витрачати 24 млрд дол. щорічно на забезпечення продовольством 2/3 населення

Парламент Індії починає розгляд програми з субсидування продовольства для двох третин населення.

Парламент Індії починає розгляд програми з субсидування продовольства для двох третин населення. Про це повідомляє ВВС.

Ключовий елемент програми - закон про національну продовольчу безпеку - обходитиметься Індії майже в 24 млрд доларів в рік і у разі ухвалення стане найбільшою в світі схемою соціального забезпечення.

По цьому закону, уряд зобов'язується надавати щомісячно 800 мільйонам осіб по п'ять кілограм зерна кожному. Загальна чисельність населення Індії оцінюється міжнародними організаціями в 1,22 млрд осіб.

Критики закону називають програму популістським кроком, що загрожує Індії розоренням. Прихильники вважають, що це серйозний крок в боротьбі з бідністю.

Для виконання програми необхідно ухвалити більше 30 законів, причому на обговорення всього пакету законопроектів депутатам відведено всього шість тижнів.

Раніше ООН підрахувала, що для задоволення потреб зростаючого населення планети фермери повинні до 2050 р. виробляти на 70% продовольств більше, ніж зараз.

Проте, за даними організації, в наявності всі ознаки того, що добитися такого збільшення обсягів продовольства не вдасться - через нестійкі методи ведення сільського господарства, зміни клімату і використання земляних угідь при виробництві біопалива.

Читайте також: ООН закликала тих, хто голодує, харчуватися комахами

Раніше Світовий банк (СБ) заявляв, що високі ціни на продукти харчування в світі створюють небезпечну ситуацію в країнах, що розвиваються, де гостро стоїть проблема голоду і не вистачає питної води.

Крім того, продовольча і сільськогосподарська організація Об'єднаних Націй (FAO) призвала тих, хто голодує, активніше харчуватися комахами.