ua en ru

Імпортне авіапаливо знов оформляється за кодом "Паливо для реактивних двигунів ТС-1", - "ТНК-ВР Коммерс"

Авіаційне паливо, яке імпортується до України, на митниці знов оформляється за кодом "Паливо для реактивних двигунів ТС-1". Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі "ТНК-ВР Коммерс" з посиланням на президента компанії Володимира Жмака.

"На даний момент авіапаливо, що імпортується нами з РФ, оформляється митними органами з кодом товару "паливо для реактивних двигунів ТС-1" ... Державна митна служби України прислухалася до нашого звернення, звернень споживачів авіапалива, доводів УкрНДІ НП "МАСМА", і 16 вагонів ТС-1, імпортовані з Росії, було оформлено як паливо для реактивних двигунів, що призначається виключно для реалізації паливозаправним компаніям в аеропортах. Нам вдалося виконати свої зобов'язання перед споживачами авіапалива і уникнути ситуації, коли авіаційний гас міг стати дефіцитом для України - жодна з авіакомпаній, представлених в аеропортах України, не змогла б використовувати для заправки літаків "бензин спеціальний" просто тому, що це суперечить вимогам міжнародної організації IATA", - заявив Жмак.

Разом з цим, в прес-службі повідомили, що на сьогоднішній день питання не можна вважати остаточно закритим, оскільки Східна митниця поки не скасувала рішення про визначення коду товару по попередніх постачаннях, хоча все паливо, що імпортувалося раніше, мало однакові паспорти якості. Та і постачальники, і технологія виробництва ніяк не змінилися.

У випадку, якщо ставка акцизного збору на авіаційне паливо для реактивних двигунів ТС-1 збільшиться, ціна авіапалива в українських аеропортах зросте. У подібній ситуації заправка літаків в Україні буде економічно недоцільною.

Нагадаємо, 3 квітня Східна митниця змінила класифікацію авіапалива.