ua en ru

Імпорт вугілля антрацитної групи необхідний для стабільної роботи ТЕС, - заступник міністра енергетики

Якщо брати всю територію України, то тільки на Донбасі є поклади вугілля марки А і П. Саме такого вугілля і не вистачає для роботи українських ТЕС, адже терористи зруйнували інфраструктуру регіону і заборонили відвантажування вугілля з підприємств. І тому нам доводиться його імпортувати. Про це повідомив перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Юрій Зюков, коментуючи рішення уряду імпортувати вугілля відповідних марок з ПАР.

Зюков відзначив, що на шахтах Львівcько-Волинського вугільного басейну є поклади вугілля газової групи (марки Г та ДГ), промислові запаси якого оцінюються у 155 млн т. "За 9 місяців поточного року на шахтах Західного регіону видобуто 1,53 млн т вугілля, з яких на шахтах Львівщини видобуто 1,32 млн т, що більше від видобутку за 2013 р. на 225 тис.т. Вугілля відвантажується на 3 розташовані в регіоні ТЕС, Ладижинську, Добротвірську та Бурштинську", - повідомив він.

"Ми збільшили видобуток вугілля на підприємствах Західної України. Але цим не можливо покрити потреби всіх ТЕС, адже для їхньої роботи потрібне вугілля і марок А і П, покладів якого на Львівщині немає. Тому, поки не стабілізується ситуація на сході України, поки ми не відновимо роботу тих підприємств, де видовбуються антрацити, доведеться купувати вугілля відповідної марки в інших країн. Адже вугілля потрібне зараз. Такі заходи необхідні для стабільної роботи ТЕС та безперебійного електропостачання як для підприємств, так і для населення України", - додав Зюков.