ua en ru

Імпорт газу з ЄС нині здійснюється лише по словацькому напрямку, - "Укртарнсгаз"

Імпорт газу з ЄС нині здійснюється лише по словацькому напрямку, - "Укртарнсгаз" Фото: Імпорт природного газу в Україну з ЄС

Угорський та польський напрямки використовувались під час опалювального сезону

Імпорт природного газу в Україну з Європейського союзу нині здійснюється лише по словацькому напрямку. Про це сьогодні журналістам повідомив начальник відділу зв'язків з громадськістю та пресою ПАТ "Укртрансгаз" Максим Білявський, під час прес-туру на виробничі об'єкти НАК "Нафтогаз України" та ПАТ "Укртрансгаз", передає кореспондент РБК-Україна.

"Газотранспортна інфраструктура працює по вертикально інтегрованій диспетчерській системі управління ... Угорський інтерконнектор і словацький інтерконнектор, як і польський інтерконнектор, у період опалювального сезону, коли Україна потребувала відповідну кількість природного газу, працювали згідно режимів, заданих центральним диспетчерських департаментом згідно наданого балансу НАК "Нафтогаз України". На сьогоднішній день заявок на поставку блакитного палива по угорському напрямку у центральний диспетчерський департамент не надходить. Проте по словацькому напрямку природний газ надходить у режимі 25-26 млн куб. м, що рівноцінний такому ж самому режиму поставок природного газу з РФ", - заявив Білявський.

Нагадаємо, раніше "Укртрансгаз" повідомляв, що Україна імпортує однакові об'єми газу з ЄС і РФ.