ua en ru

В Imperial Tobacco вважають ефективною модель роботи компанії "Мегаполіс-Україна"

Компанія Imperial Tobacco в Україні (Київ) вважає ефективною модель роботи дистриб'ютора сигарет - компанії "Мегаполіс-Україна" на внутрішньому тютюновому ринку України. Про це в інтерв'ю українським ЗМІ повідомив директор з корпоративних та правових питань компанії Олег Стрекаль.

"Як бізнес-модель для виробників (якщо відкинути всю політику) вона дуже ефективна. Ми задоволені якістю послуг, наявністю товару у точках, не маємо жодних проблем з розрахунками за поставлену продукцію і жодних проблем із зобов'язаннями, які взяла на себе ця компанія", - сказав він.

З приводу проведеного Антимонопольним комітетом розслідування про можливе зловживання компанією "Мегаполіс-Україна" монопольним положенням на ринку України Стрекаль зазначив, що Imperial Tobacco надала всю необхідну інформацію в повному обсязі.

Він також додав, що Imperial Tobacco в Україні, виконуючи вимогу АМКУ, підготувала перелік критеріїв відбору дистриб'юторів для поширення сигарет на внутрішньому ринку.

"Найцікавіше, що після публікації наших критеріїв відбору ми не отримали жодної комерційної пропозиції від інших компаній-дистриб'юторів... Тому що одна справа кричати і скаржитися, а інша - реально надавати дистриб'юторські послуги", - підкреслив Стрекаль.

Серед основних вимог до дистриб'юторів він зазначив прозору фінансову звітність, надання реального бізнес-плану та гарантування реальних обсягів продажів, а також надання географії експорту, оскільки значна частина продукції Imperial Tobacco реалізується в селах, місцях, важкодоступних для дистрибуції.

Як повідомляли ЗМІ, 1 жовтня 2015 року АМКУ почав розгляд справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції підприємством ТОВ "Торгова компанія "Мегаполіс-Україна".

АМКУ встановив, що протягом 2014 року 100% вироблених в Україні тютюнових виробів з фільтром і без реалізовані одному учаснику ринку - "Мегаполіс-Україна".

12 січня 2016 року робота "Мегаполіс-Україна" в 6 областях України була заблокована активістами, які вважають її філією російської компанії "Мегаполіс" і пов'язують з російським олігархом Ігорем Кесаєвим.

Пізніше компанія заперечувала зв'язок з російськими групами компаній "Мегаполіс" і "Меркурій", підкреслюючи, що власниками ТОВ "Торгова компанія "Мегаполіс-Україна" є фізичні особи-громадяни України, Ірландії та Великобританії.