ua en ru

ІКАО заперечило що веде перемовини із РФ щодо авіапростору над Кримом, - Бурбак

ІКАО заперечило, що веде перемовини із Російською Федерацією щодо авіапростору над Кримом.

ІКАО заперечило, що веде перемовини із Російською Федерацією щодо авіапростору над АР Крим. Про це сьогодні на брифінгу повідомив міністр інфраструктури України Максим Бурбак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сьогодні отримали лист від ІКАО, в якому воно заперечує всі ці заяви, які були зроблені російськими мас-медіа щодо того, що відбуваються перемовини між ІКАО і РФ щодо Кримського простору. ІКАО ще раз підтвердило, що Крим - це територія України, що контроль над забезпеченням авіаційної безпеки повинно здійснювати лише державне підприємство "Украерорух", - сказав Бурбак.

Нагадаємо, нещодавно ряд російських ЗМІ поширив інформацію про досягнуті між Росією та ІКАО домовленості про легітимність польотів над територією Автономної Республіки Крим та здійснення російською стороною аеронавігаційного обслуговування над кримським півостровом.

У свою чергу МЗС України заявило, що ця інформація не відповідає дійсності.

"Офіційна позиція ІКАО та Європейської організації з безпеки аеронавігації з цього питання була оприлюднена ще у квітні цього року і залишається незмінною: право обслуговування повітряного простору над Автономною Республікою Крим належить виключно Україні", - йдеться у заяви МЗС України.

ІКАО - Міжнародна організація цивільної авіації (від англ. ICAO - International Civil Aviation Organization) - спеціалізована установа ООН, що встановлює міжнародні норми цивільної авіації та координує її розвиток з метою підвищення безпеки та ефективності. ІКАО створена "Конвенцією про міжнародної цивільної авіації".