ua en ru

У гравця "Аякса" Нурі діагностували необоротне ушкодження мозку

У гравця "Аякса" Нурі діагностували необоротне ушкодження мозку

У 20-річного гравця практично немає шансів на відновлення

У півзахисника нідерландського "Аякса" Абделхака Нурі виявлені серйозні і незворотні пошкодження головного мозку. Про це повідомляє прес-служба клубу.

"Це жахливе повідомлення, - наводить слова генерального директора амстердамського клубу Едвіна ван дер Сара офіційний сайт" Аякса ". - Це страшно. Страждання родичів і друзів Нурі зараз неможливо описати словами. Також це важкий удар для" Аякса ", хоча ми розуміли, що потрібно було розглядати такий варіант розвитку подій ".

Нурі знепритомнів під час товариської гри проти "Вердера". Йому стало погано на 72 хвилині зустрічі. Голландець марокканського походження самостійно ліг на поле, після чого втратив свідомість. Причиною втрати свідомості гравця стала серцева аритмія.

Футболіста оперативно відправили на вертольоті в госпіталь, де він і був введений в стан штучної коми. Лікарі планували почати повільно виводити гравця з цього стану, щоб краще оцінити роботу функцій його мозку.

Нурі дебютував у дорослій команді "Аякса" в 2016 році. У минулому сезоні хавбек провів 9 матчів в чемпіонаті Нідерландів і три зустрічі в Лізі Європи.