ua en ru

Ігор Якубович очолить ДПЗКУ

Мінагрополітики підсилює свій вплив на зерновому ринку. Керувати Державною продовольчою зерновою корпорацією України буде Ігор Якубович, який до цього очолював Аграрний фонд. На попередньому місці роботи йому вдалося досягти значного успіху. Тепер, з урахуванням ресурсів, що є у корпорації - 1,5 млрд дол. - вона може скласти серйозну конкуренцію приватним компаніям, відзначають експерти. Про це пише "Комерсант-Україна".

Вчора Ігор Якубович був звільнений з посади голови Аграрного фонду (АФ). Таке рішення було ухвалене на засіданні уряду, повідомила журналістам член Кабінету міністрів Олена Лукаш. Новим главою АФ призначений його заступник Олександр Кирюк. Причиною кадрових змін став майбутній перехід Ігоря Якубовича на роботу в Державну продовольчу зернову корпорацію України (ДПЗКУ), повідомило високопоставлене джерело в Міністерстві аграрної політики і продовольства. "Досягнута принципова домовленість про призначення Ігоря Якубовича главою ДПЗКУ. Олександр Цибульщак, який очолював компанію з червня 2012 року, вже звільнений і призначений заступником", - уточнив співбесідник. За його словами, міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк "вирішив відзначити пана Якубовича, що високо зарекомендував себе на посаді глави АФ". "Він справився з укладенням форвардних контрактів по зерну для фонду. Його досвід необхідний ДПЗКУ, яка 28 грудня отримала 1,5 млрд дол. від Експортно-імпортного банку Китаю на закупівлю зернових", - уточнив чиновник.

Ігор Якубович вчора підтвердив, що переходить на роботу в ДПЗКУ. "Це для мене підвищення. Я дуже ціную надану міністром високу довіру", - сказав він. За його словами, окрім згаданих 1,5 млрд дол., контракт з китайською стороною передбачає щорічне надання 300 млн дол. ще протягом п'яти років. "Ці кошти планується направити на будівництво нових портових і лінійних елеваторів, закупівлю залізничних вагонів-зерновозів та інші проекти по логістиці. Розглядається також можливість створення власного флоту", - уточнив він.

Читайте також: Гендиректором Аграрного фонду України призначений Олександр Кирюк