ua en ru

ІДІЛ взяло відповідальність за теракти в Парижі і Брюсселі

ІДІЛ взяло відповідальність за теракти в Парижі і Брюсселі Фото: бойовики ІДІЛ (YouTube screenshot)

Угруповання опублікувало відповідний текст в своєму пропагандистському журналі Rumiyah

Терористичне угрупування ІЛІІЛ взяло на себе відповідальність за невдалі спроби терактів в Парижі і Брюсселі. Про це повідомляє в четвер, 13 липня, DW.

Згідно з повідомленням, угруповання опублікувала відповідний текст в своєму пропагандистському журналі Rumiyah, пригрозивши новими атаками.

Як відомо, 19 червня на Єлисейських полях легковий автомобіль, начинений ємностями з газом, врізався в поліцейську машину і загорівся. Після зіткнення 31-річний водій, який керував автомобілем, отримав важкі поранення, в результаті яких помер.

На наступний день, 20 червня, на центральному вокзалі Брюсселя був застрелений 36-річний чоловік з поясом смертника. Невідомого вбив один з чергували там військовослужбовців.

Тим часом в Іраку бойовики ІДІЛ оголосили місто на захід від Мосула незалежним від "халіфату".

Керівництво ІГІЛ в Таль-Афарі повідомило в короткій заяві, що місто стало незалежною державою від "халіфату" і пригрозило жорстоко карати тих, хто порушить накази нової влади.

В даний час в місті проводяться масові арешти прихильників аль-Багдаді. Кампанія проходить під керівництвом арабів і іноземців, які намагаються нав'язати свою владу опонентам.

Нагадаємо, Трамп заявив про великі перемоги над ІД.