ua en ru

IFC збільшив гарантію торговельного фінансування "Укрексімбанку" до 100 млн дол

Член групи Світового банку IFC збільшив гарантію торговельного фінансування "Державному експортно-імпортному банку України" ("Укрексімбанк") до 100 млн дол., щоб допомогти поліпшити доступ експортерів до фінансування, повідомляє прес-служба IFC.

"Укрексімбанк" першим з вітчизняних банків приєднався до глобальної програми торговельного фінансування IFC (GTFP) як банк-емітент, у липні 2009 із початковим розміром встановленої гарантії 40 млн дол.

Керівник регіонального представництва IFC в Україні та Білорусі Руфат Алімарданов, сказав: "Програма GTFP допомогла "Укрексімбанку" розширити цей напрямок діяльності, збільшивши можливості банку пропонувати ефективні торговельні рішення своїм корпоративним клієнтам. Саме на підтримці вітчизняних банків у рамках цієї програми була сфокусована наша робота в українському фінансовому секторі. Збільшення програми дасть можливість вітчизняним підприємствам вийти на нові ринки та продовжувати розвивати зовнішню торгівлю, один з ключових напрямків для поступального розвитку України".

Глобальна програма торговельного фінансування IFC із загальним бюджетом 5 млрд дол. надає першочергову підтримку торговельним потокам, що стимулюють розвиток таких секторів економіки, як: сільське господарство та енергоефективність, при цьому продовжуючи зосереджувати увагу на таких стратегічно важливих напрямках, як малі та середні підприємства, імпортери та експортери, і торгівля між ринками, що розвиваються. Маючи наразі понад 500 банків-учасників, програма об'єднує банки-партнери у величезну глобальну мережу і дає їм можливість у зручний спосіб фінансувати експортно-імпортні операції своїх клієнтів.

Загалом в рамках програми IFC надала українським банкам гарантій під торговельні операції на загальну суму 225 млн дол.

Читайте також: IFC у 2012 р. інвестувала 4,2 млрд дол. на підтримку економічного зростання в Європі та Центральній Азії