ua en ru

В Єрусалимі сьогодні відкриють посольство США в Ізраїлі

В Єрусалимі сьогодні відкриють посольство США в Ізраїлі Фото: плакат в Єрусалимі (twitter.com/barb2949)

Очікується, що Дональд Трамп візьме участь у відкритті посольства по відеозв'язку

В Єрусалимі сьогодні відкриють посольство США в Ізраїлі, яке було перенесено з Тель-Авіва. Церемонію відкриття відвідають високопоставлені представники США, пише BBC.

Повідомляється, що урочисту церемонію відкриття посольства відвідають високопоставлені представники США, в тому числі дочка президента Дональда Трампа Іванка та її чоловік Джаред Кушнер.

У той же час підкреслюється, що посольство США в Єрусалимі почне роботу в будівлі американського консульства, а більш велике місце буде визначено пізніше. Спочатку відкриття посольства планувалося протягом більш тривалого строку після рішення Трампа, проте в кінцевому підсумку терміни перенесли, щоб приурочити відкриття дипломатичної установи до 70-річчя заснування Ізраїлю.

Очікується, що Трамп візьме участь у церемонії по відеозв'язку. Крім того, в Єрусалимі виступлять міністр фінансів США Стівен Мнучин і заступник держсекретаря Джон Салліван.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху закликав всі країни наслідувати приклад Сполучених Штатів і перенести свої посольства до Єрусалиму.