ua en ru

Ідея модернізації економіки консолідує українців, - Хмельницький

Народний депутат і акціонер компанії UDP Василь Хмельницький прийняв рішення не балотуватися у наступну Раду і має намір зосередитися на розвитку бізнесу та економічних проектах.

"Ми йдемо в Європу, а там функції політики і бізнесу чітко розмежовані. Довгі роки в Україні для багатьох підприємців участь у політиці була єдиною можливістю зберегти свій бізнес. Але цю систему координат потрібно міняти. І логічно починати з себе", - заявив він.

Акціонер UDP підтвердив готовність компанії брати участь у відбудові Донбасу і зазначив, що необхідно відновлювати не тільки фізичну, але і ділову інфраструктуру. "Сьогодні потрібна нова індустріалізація країни. План підтримки і розвитку української промисловості, нових технологій. Економіці Донбасу та в цілому держави завдано колосальної шкоди. Без будівництва нових сучасних заводів і створення десятків тисяч робочих місць вийти з цієї історії буде неможливо", - вважає Хмельницький.

За його словами, уряду слід обрати жорстку лінію з підтримки бізнесу, а ідея модернізації економіки держави згуртує українців. "Необхідно консолідувати всі сили для будівництва нових імпортозамінних виробництв... Переконати підприємців вкласти у це кошти, створити для них привабливі умови, відкрити країну для інвестицій, підтримувати проекти дешевими грошима. Така політика дозволить забезпечити робочі місця і податки", - упевнений Хмельницький.

Нагадаємо, Василь Хмельницький інвестує в модернізацію аеропорту "Київ" (Жуляни). Є акціонером найбільшої столичної девелоперської компанії UDP (сучасні торговельно-розважальні комплекси - ТРЦ Ocean Plaza в Києві та ТРК Meganom в Криму, житлові комплекси "Новопечерські Липки", "Бульвар Фонтанів", " RiverStone", "Паркове місто", апартаменти Maristella в Одесі). Спільно з Horizon Capital і нідерландським банком FMO розвиває фармацевтичний бізнес ПРАТ "Біофарма". Засновник першого українського інноваційного парку BIONIC Hill і міжкорпоративного IT-університету BIONIC University.