ua en ru

IBM та Intel отримають 258 млн доларів від американської влади на створення суперкомп'ютера

IBM та Intel отримають 258 млн доларів від американської влади на створення суперкомп'ютера Фото: у США створюють суперкомп'ютер (колаж РБК-Україна)

До створення суперкомп'ютера залучать 6 провідних технологічних компаній

Провідні технологічні компанії - IBM, Intel, Hewlett-Packard, NVIDIA, Cray і AMD - отримають 258 млн доларів від влади Сполучених Штатів Америки (США) на створення суперкомп'ютера. Про це повідомляє Digital Trends.

"Міністр енергетики США Рік Перрі представив докладні плани щодо фінансування в розмірі 258 млн доларів, які будуть розподілені через проект Exascale Computing Міністерства енергетики. Програма PathForward видасть гроші 6 провідним технологічним фірмам, щоб допомогти у створенні сверхкомпьютера", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, AMD, Cray Inc., Hewlett Packard Enterprise, IBM, Intel і Nvidia є шістьма компаніями, відібраними для отримання фінансової підтримки міністерства.

Так, фінансування буде виділено ним протягом трирічного періоду, при цьому кожна компанія буде забезпечувати 40% загальної вартості проекту, що сприятиме загальних інвестицій в розмірі 430 млн доларів в проект.

"Продовження лідерства США у високопродуктивних обчисленнях важливо для нашої безпеки, процвітання та економічної конкурентоспроможності як нації", - заявив Перрі.

Повідомляється, що будуть фінансувати дослідження і розробки в трьох ключових областях: апаратні технології, програмні технології і розробка додатків. Є надія, що одна з компаній, що беруть участь у цій ініціативі, зможе презентувати суперкомп'ютер надвисокого класу до 2021 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Hewlett Packard Enterprise представила прототип комп'ютера з рекордним обсягом пам'яті 160 терабайт, який не є межею у цього типу машини.