ua en ru

І.Суркіс не подавав апеляцію до суду за позовом К.Григоришина.

Президент футбольного клубу "Динамо" (Київ) Ігор Суркіс не подавав апеляцію за позовом російського бізнесмена Костянтина Григоришина. Про це І.Суркіс заявив РБК-Україна. За його словами, саме К.Григоришин подав апеляцію. "Я жодної апеляції не подавав. Це він (К.Григоришин) програв суд, і він подав апеляцію", - заявив президент "Динамо" (Київ).

Також І.Суркіс повідомив, що на сьогоднішній день К.Григоришин не є акціонером клубу "Динамо" (Київ). "Він (К.Григоришин) намагається відновити себе в акціонерах, тому подає апеляції. Хоча англійський суд йому вказав на те, що всі свої питання він повинен вирішувати в Україні. До того ж він (К.Григоришин) повинен сплатити за перший суд 80% всіх моїх витрат", - підкреслив І.Суркіс.
Також, І.Суркіс зазначив, що вважає, що претензії К.Григоришина безпідставні. "Звичайно, (претензії) безпідставні. Всі це знають і розуміють", - сказав І.Суркіс.

Нагадаємо, що вчора, 27 жовтня, в інтерв'ю "Комерсант-Україна" на питання про те, чи продовжуються судові розгляди у справі про акції "Динамо" (Київ) К.Григоришин заявив, що судове засідання по апеляції з його позову за фактом приватизації "Динамо" (Київ) відбудеться в середині листопада ц.р. "В кінці червня суд Великобританії прийняв наш позов до розгляду. Відповідачі, зокрема Ігор Суркіс, подали апеляцію на це звернення. Суд по апеляції відбудеться в середині листопада", - заявив К.Григоришин.

Нагадаэмо, раніше К.Григоришин був власником 18% акцій "Динамо" (Київ) через компанію Pacific International Sport Clubs Limited, зареєстровану на Британських Віргінських островах. В результаті додаткової емісії, його частка зменшилася до 0,1%. К.Григоришин подав позов до суду м. Лондон. У позові йшлося про те, що І.Суркіс та інші акціонери нібито позбавили компанію Pacific International Sports Club Ltd її акцій у ФК "Динамо" (Київ) і вимагали компенсації нібито заподіяних компанії Pacific International Sports Club Ltd збитків.
Раніше, 24 липня ц.р., Лондонський суд відмовився розглядати позов, поданий компанією Pacific International Sports Club Ltd до Ігоря Суркіса і ще дев'яти акціонерів Футбольного клубу "Динамо" (Київ). Акціонери ФК "Динамо", з якими судиться Pacific International Sports Club Ltd, подали до суду свої заперечення по суті позову, заявивши, що цей позов не підлягає розгляду в судах Англії, а належить винятково до юрисдикції судів України. Високий суд справедливості погодився з цими зауваженнями. У частині резолюції судового рішення зазначено, що Високий суд справедливості в Лондоні припиняє розгляд позову до І.Суркіса та інших акціонерів ФК "Динамо" (Київ) і скасовує своє рішення про вручення позовів компаніям-відповідачам. Цим же судовим рішенням компанію Pacific International Sports Club Ltd зобов'язали компенсувати відповідачам 80% витрат, пов'язаних із розглядом даної справи.