ua en ru

І.Кириленко: БЮТ не збирається звертатися до ВАСУ, щоб оскаржити постанову ВР про інавгурацію.

Блок Юлії Тимошенко не збирається звертатися до Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) з метою оскарження постанови Верховної Ради про проведення інавгурації Президента 25 лютого ц.р. Про це у кулуарах ВР заявив РБК-Україна голова фракції БЮТ Іван Кириленко.

"Нема такого позову БЮТ до ВАСУ. Ми ще вчора заявили публічно, що некоректно приймати постанову про інавгурацію Президента до завершення всіх судових суперечок щодо фальсифікації виборів. Ми про це просто заявили, і в суд подавати не будемо. Наш головний позов до ВАСУ торкається саме питання фальсифікації виборів", - сказав він.

У свою чергу, перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович заявив на брифінгу в парламенті, що "акти ВР не стосуються меж ВАСУ". Оскільки розгляд постанов і законодавчих актів ВР знаходиться поза компетенцією ВАСУ.

Нагадаємо, сьогодні деякі ЗМІ повідомили про те, що юристи Юлії Тимошенко подали клопотання до ВАСУ щодо відтермінування інавгурації нового Президента до розгляду позову Ю.Тимошенко щодо оголошення результатів виборів глави держави.