ua en ru

І.Салій: В Україні за 10 міс. 2010 р. падіння рівня будівництва сягнуло 9%

В Україні падіння рівня будівництва за 10 міс. поточного року становить 9% у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Про це на сьогоднішньому засіданні круглого столу, присвяченого проблемам реалізації інфраструктурних проектів в рамках національного проекту "Нова якість життя" заявив голова Комітету підприємців-виробників будівельних матеріалів та виробів при Торгово-промисловій палаті України Іван Салій, передає кореспондент РБК-Україна.
І.Салій підкреслив, що "такі показники є обурюючими", якщо врахувати факт масштабного будівництва об'єктів Євро-2012 і здачі об'єктів транспортної інфраструктури в місті Києві.
За його словами, такі показники у сфері будівництва дають підстави говорити про те, що заходи, що вживаються нинішньою владою є на сьогодні недостатніми, оскільки "Національний банк України, і вся банківська система, отримавши кошти на реструктуризацію, самовіддалився від подолання кризи в будівництві".
Крім того, І.Салій підкреслив, що на сьогоднішній день в 2-2,5 рази скоротилося виробництво основних будівельних матеріалів.
За словами І.Салія, падіння будівництва в місті Києві станом на 10 міс. 2010 р. становить "мінус" 10%, а в Київській обл. цей показник склав "мінус" 14%. "Але при цьому вони вже примудрилися мільйон квадратних метрів житла оформити, які вони не будуть будувати ніколи", - додав І.Салій.
У Харківській обл. падіння обсягів будівництва досягло відмітки "мінус" 10%, а в Донецькій обл. показник рівня будівництва навпаки зріс до "плюс" 10%. У Дніпропетровській обл. обсяги будівництва зросли до рівня "плюс" 5,8%, а у Львівській обл. впали до "мінус" 27%. У Криму рівень падіння будівництві досяг відмітки "мінус" 10%.