ua en ru

В. о. "Укрзалізниці" Завгороднього звинуватили у приховуванні інформації про доходи

Станом на 24 липня в. о. генерального директора держпідприємства "Укрзалізниця" Олександр Завгородній не опублікував свою декларацію про доходи, незважаючи на те, що пообіцяв журналістам оприлюднити її ще 14 липня.

Коментуючи небажання українських чиновників оприлюднювати свої доходи, губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі зазначив, що не розуміє їх страху перед деклараціями.

"Я вам скажу прямо: взагалі нема чого приховувати - ці декларації складені так, що там можна обдурити кого завгодно... Мабуть у них якийсь страх просто, тому, що насправді нічого особливого в цій декларації немає", - зазначив політик.

На думку голови правління "Центру протидії корупції" Віталія Шабуніна, єдиною причиною приховувати декларації може бути тільки бажання приховати зазначену в них інформацію.

"Є тільки одна мотивація не оприлюднювати декларацію - сховати інформацію. Немає іншої мотивації, щоб не оприлюднювати декларацію. Я не можу собі її уявити", - вважає експерт.

Зазначимо, що 13 липня "РБК-Україна" звернулася до прес-служби Міністерства інфраструктури з запитом щодо декларації Завгороднього, але відповіді так і не отримало.

14 липня на брифінгу в кризовому Українському медіа-центрі Олександр Завгородній пообіцяв журналістам надати декларацію. "Вона буде вивішена вже сьогодні", - сказав новий в. о. глави держкомпанії. Але на даний момент декларація на офіційному сайті держкомпанії так і не вивішена.

Нагадаємо, 8 липня без проведення конкурсу на посаду виконуючого обов'язки генерального директора "Укрзалізниці" був призначений Олександр Завгородній. Своє рішення міністр Пивоварський пояснив, що сподобалася йому критикою кандидатом роботи міністерства в мережі Фейсбук.

Олександр Завгородній також визнав, що на його сина і брата зареєстрована будівельна компанія.