ua en ru

В. о. директора "Електроважмашу" заявляє про рейдерське захоплення підприємства

Звільнений Міністерством економрозвитку Айварасом Абромавічусом керівник Харківського "Електроважмашу" Володимир Глушаков намагається з допомогою рейдерських схем повернути собі посаду. Про це заявив в. о. директора заводу "Електроважмаш" Дмитро Костюк.

Зокрема, за його словами, Володимир Глушаков за допомогою розглядів у Печерському суді намагається відновитися на посаді.

"Судова інстанція повністю задовольнила позов, але Міністерство подало апеляцію, у зв'язку з чим судове рішення не має на даний момент законної сили. Тим не менш, екс-керівник повернувся до роботи на підприємстві - 19 січня у супроводі озброєної охорони підрозділу "Титан" і людей у камуфляжі та спецзасобами з охоронно-консалтингової компанії "Борисфен" з Дніпропетровська він зайняв свій колишній кабінет і отримав доступ до печатки підприємства та фінансової документації", - заявив він.

"Володимир Глушаков, не чекаючи остаточних рішень вищої судової інстанції, оголосив себе директором. А 28 січня, користуючись моєю відсутністю, Глушаков оголосив на селекторній нараді, що він поновлений на посаді рішенням Печерського суду та є законним керівником", - додав Костюк.

На його думку, ситуація вимагає втручання вищого керівництва держави. Юристи підприємства вже подали заяви в облуправління СБУ, ГПУ та інші інстанції про захоплення підприємства екс-директором.

"На сьогоднішній день ситуація на заводі дуже складна, так як своїми протиправними діями Глушаков зробив неможливою нормальну роботу одного з найбільших державних підприємств України. Під загрозою опинилася не лише виплата заробітної плати, через плутанину з підписами в держреєстрі, але й існування п'яти тисяч робочих місць. У всіх співробітників є сім'ї, діти і їхня доля опинилася під загрозою через рейдерські схеми колишнього керівника", - підкреслив Дмитро Костюк.