ua en ru

І.Богословська: ВР хоче отримати від ГПУ РФ інформацію щодо списання Ю.Тимошенко боргів "ЄЕСУ" перед Міноборони РФ

Тимчасова слідча комісія ВР звернеться до Генеральної прокуратури (ГПУ) України з метою надання ГПУ РФ офіційної інформації щодо списання боргів "ЄЕСУ" екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко перед Міністерством оборони РФ. Про це під час засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради (ВР) України з питань розслідування обставин підписання газових угод між НАК "Нафогаз України" та ВАТ "Газпром" щодо наявності ознак державної зради в сфері економічної безпеки України заявила народний депутат, голова комісії Інна Богословська, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми вже звернулися до Генпрокуратури України, щоб вона в межах кримінальної справи проти Тимошенко допомогла нам отримати офіційну відповідь від Генпрокуратури РФ, чи списані борги "ЄЕСУ" в розмірі 450 млн дол. перед Міноборони Російської Федерації, і якщо так, то яким чином і на яких підставах, в обмін на що", - заявила І.Богословська.
Вона зазначила, "після того, як 19 січня була підписана невигідна газова угода для України з Російською Федерацією, то Міністерство оборони РФ завідомо фіктивними векселями звернулося до НАК "Нафтогаз" сплатити відповідний борг, який був переданий від "Єдиних енергетичних систем України". Але після цього "ЄЕСУ" фіктивно була ліквідована, і я думаю, що тут також потрібно порушувати кримінальні справи проти Податкової служби".
І.Богословська повідомила, що на наступному засіданні комісії будуть надані документи щодо, "на наш погляд, незаконного закриття кримінальної справи проти Ю.Тимошенко у РФ, оскільки така справа була закрита на 1,5 роки раніше відповідного кримінального законодавства".