ua en ru

І.Акімова: Лідерами зростання серед галузей економіки в 2011 р. стануть металургія, АПК та інноваційна діяльність

Металургійна, агропромислова та інноваційна галузі будуть лідерами зростання серед інших секторів економіки України в поточному році. Таку думку висловила перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова виданню "Комерсант-Україна".

"На перше місце вийдуть три галузі - металургійна, агропромислова та інноваційна. Інші галузі, наприклад хімічна, із-за високої ціни газу можуть перестати бути ведучими. Ми повинні робити ставку на АПК і металургію. Позитивні тенденції в сільському господарстві, які ми маємо, не можуть підтримуватися самі по собі. Тут потрібна земельна реформа, щоб сектор став суттєвим двигуном економічного зростання в нашій країні ", - вважає І.Акімова.

На її думку, розвивати інноваційну діяльність і металургію необхідно за рахунок розвитку освіти та технопарків.
"Нам потрібні реформа освіти і створення стимулів для розвитку технопарків. Всі ці питання повинні вирішуватися вже в цьому році. У металургії ціни на сировину і рівень заробітної плати будуть постійно зростати, що позбавить галузь нинішніх переваг. Залишитися успішними гравцями зможуть ті підприємства, які проведутьмасштабне технічне переоснащення і знизять за рахунок цього собівартість", - зазначила І.Акімова.