ua en ru

У Хургаді двоє австрійських і один шведський турист поранено при нападі

У Хургаді двоє австрійських і один шведський турист поранено при нападі Фото: обстріл в Єгипті

Всі постраждалі доставлені в лікарню

Два громадянина Австрії і один підданий Швеції постраждали внаслідок напади на готель в єгипетському курортному місті Хургада на Червоному морі. Про це йдеться в поширеній заяві МВС країни.

За інформацією міністерства, двоє терористів проникли в готель через ресторан, який виходить на вулицю. Терористи погрожували постояльцям готелю холодною зброєю. При цьому представники сил безпеки змогли чинити їм опір і завадили напав сховатися. В результаті перестрілки один терорист загинув, другий отримав поранення.

З'ясувалося, що у одного з них був сигнальний пістолет, а у другого - холодна зброя.

Наголошується, що під час перестрілки постраждали троє туристів, всі вони доставлені в лікарні, один з них після надання допомоги був відпущений.

Як повідомлялося, у терористів був "пояс смертника". ЗМІ також наводили інформацію про загибелі трьох туристів. Однак у МВС цю інформацію не підтвердили.

Раніше офіційний представник Мінохоронздоров'я Єгипту Халед Муджахед повідомив, що поранення отримали двоє іноземних туристів - громадяни Данії та Німеччини. Однак МЗС Бельгії повідомив, що не має інформацію про те, що підданий королівства постраждав при напад збройних людей. МЗС ФРН поки також не може підтвердити інформацію про потерпілого туриста з Німеччині.

Нагадаємо, полиция Єгипту посилила заходи безпеки на всіх курортах країни. У містах Шарм-еш-Шейх, Таба, Дахаб, Набак, Сан-Катрін і інших посилено патрулювання і охорона готелів.

Як раніше повідомлялося, уооруженные люди обстріляли готель у Хургаді.