ua en ru

Human Rights Watch закликала спонсорів Олімпіади в Сочі виступити на захист прав людини

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликала головних спонсорів Олімпіади в Сочі виступити проти пов'язаних з організацією ігор порушень прав людини, пише Deutsche Welle.

"Провідні спонсори несуть значну частину відповідальності за те, щоб Сочинська олімпіада стала "святом чесної гри і людського достоїнства, яким і повинні бути всі Олімпійські ігри", йдеться в заяві організації, опублікованій сьогодні в Нью-Йорку.

Компанії, які є головними спонсорами Олімпіади, повинні виступити проти "протиправного поводження з робітниками, дискримінації та порушення свободи ЗМІ". Ці фірми повинні звернутися до Міжнародного олімпійського комітету (МОК), аби той вимагав у російського керівництва скасувати закон про пропаганду гомосексуалізму, наголошується в заяві HRW.

Головними спонсорами Олімпіади-2014 в Сочі є десять міжнародних концернів: Atos, Coca-Cola, Dow Chemical, General Electric, mcdonald's, Omega, Panasonic, Procter & Gamble, Samsung і Visa. Правозахисники Human Rights Watch у цьому році звернулися до всім цим компаніям з трьома докладними листами.