ua en ru

Human Rights Watch звинуватила війська Асада у використанні хімічної зброї

Human Rights Watch звинуватила війська Асада у використанні хімічної зброї Фото: військові сили режиму Башара Асада застосовували токсичні хімікати для боротьби з опозицією

Організація задокументувала щонайменше вісім випадків застосування хімічної зброї

Human Rights Watch заявила, що протягом останнього місяця битви за Алеппо сирійська військові сили режиму Башара Асада застосовували токсичні хімікати для боротьби з підконтрольними опозиції районами міста. Про це Human Rights Watch повідомляє на своєму сайті.

Зазначено, що за період з 17 листопада по 13 грудня 2016 року організація задокументувала щонайменше вісім випадків, коли вертольоти урядової авіації скидали хлор на житлові райони (іноді по кілька балонів).

Повідомляється, що в результаті хімічних атак загинуло щонайменше 9 осіб і близько 200 отримали поранення.

"Картина епізодів скидання хлору свідчить про те, що ми маємо справу не з особистою ініціативою окремих акторів, що вийшли з-під контролю, а з частиною загальної військової стратегії взяття міста. Рада Безпеки ООН не має спускати з рук застосування хімічної зброї ні сирійській владі, ні кому-небудь іншому", - заявив Уле Солванг, заступник директора Human Rights Watch з надзвичайних ситуацій.

Організація закликає ввести санкції відносно командування військових сил, відповідального за випадки бойового застосування хлору в Сирії.

Раніше повідомлялося, що сирійські повстанці не будуть приймати участь у новому раунді переговорів в Астані.