ua en ru

ХТЗ виграв тендер на постачання трубної продукції "Нафтогазу"

Торги по двох тендерах на постачання трубної продукції для модернізації газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород виграв Харцизький трубний завод, що входить до групи "Метінвест", розповіли в прес-службі "Метінвесту". До кінця липня компанія поставить 2,4 тис. т, а з серпня почне відвантаження за контрактом на 32,3 тис. т двохшовних труб діаметром 1420 мм із зовнішнім антикорозійним покриттям. Крім того, разом з російськими виробниками ХТЗ поставлятиме труби для ремонту ділянок газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород на території Росії. Про це пише видання "Комерсант-Україна".

Загальна сума контрактів ХТЗ на сьогодні - 911 млн грн (113 млн дол.). В "Укртрансгазі" (дочка "Нафтогазу"), що проводив тендери, не назвали інших його учасників, відзначивши, що "Метінвест" переміг, оскільки його заявка максимально повно відповідала "технічним, якісним і ціновим характеристикам". "Окрім "Метінвесту" брали участь російські постачальники труб. Але їхня продукція була на 15-20% дорожче за ту, яку пропонував ХТЗ, при тій же якості", - повідомило високопоставлене джерело в Міненерго.

Перевага ХТЗ в порівнянні з російськими компаніями в нижчій собівартості продукції, яку завод має завдяки вертикальній інтеграції групи "Метінвест", говорить керівник аналітичного департаменту ІК Concorde Capital Андрій Герус. "Ще одна перевага - гарантовані постачання штрипса (сталева смуга-заготівка для виробництва зварних труб) на завод з боку "Азовсталі" і ММК ім. Ілліча, що дозволяє в терміни виконувати контрактні зобов'язання на відміну від російських постачальників", - додає Герус.