ua en ru

HTC знизила прогноз по виручці в IV кв. на 14,5% - до 2,05 млрд дол

Тайванський виробник смартфонів HTC знизив на 14,5% прогноз по виручці в поточному кварталі до 60 млрд тайваньських доларів (2,05 млрд дол.). Операційна маржа скоротиться до 1%, знизившись з 7% в III кв. 2012 р., повідомляє телеканал "Росія 24".

HTC переживає складнощі з другої половини минулого року: виручка і прибуток знижуються вже четвертий квартал поспіль. У 2008 р. тайванська компанія, яка до того моменту була однією з багатьох компаній-підрядників і збирала апарати для інших компаній, стала однією з перших, що перейшли на OC Android, що вивело її на світовий рівень.

У вересні HTC представила в Японії новий смартфон HTC J і оновила модель HTC One X+, встановивши на неї чотирьохядерний процесор з частотою 1,7 ГГц. Крім того, компанія на початку жовтня почала продажі двох моделей на OC Windows 8: Windows Phone 8X і the Windows Phone 8S. На презентації нових гаджетів керівництво HTC заявило, що смартфони будуть продаватися в 50 країнах світу і працювати з сімкартами 150 операторів.

Чистий прибуток компанії в III кварталі знизився на 79% р/р до 3,9 млрд тайваньських доларів (133 млн дол.) і впав до мінімального рівня з 2006 р. На світовому ринку HTC поступається Samsung і Apple, а на китайському - місцевим виробникам.

Ситуацію може врятувати поява спільної розробки HTC і Facebook, про яку стало відомо в липні. Смартфон під брендом найбільшої соціальної мережі в світі планують випустити на ринок в середині 2013 р.

Читайте також: Частка Samsung на ринку смартфонів в ІІІ кв. збільшилася до 31%, - дослідження