ua en ru

ХСС назвав своїх представників у новому уряді Німеччини

ХСС назвав своїх представників у новому уряді Німеччини Фото: Християнсько-соціальний союз (instagram.com-christlichsozialeunion)

Колишній генсек ХСС Андреас Шеер стане міністром транспорту Німеччини

Християнсько-соціальний союз оприлюднив імена своїх представників у новому уряді Німеччини, а саме майбутніх міністрів транспорту та економічного співробітництва, а також статс-секретаря з питань цифрової інфраструктури, передає DW.

Повідомляється, що колишній генсек ХСС Андреас Шеер стане міністром транспорту, а Герд Мюллер залишиться міністром економічного співробітництва і розвитку. Крім того, представниця ХСС Доротея Бер стане статс-міністром з питань цифрової інфраструктури. До цього стало відомо, що глава партії Горст Зеегофер стане на чолі міністерства внутрішніх справ Німеччини, яке отримає назву міністерства батьківщини.

У той же час повідомляється, що федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр офіційно висунув кандидатуру Ангели Меркель на посаду канцлера Німеччини. Очікується, що голосування в Бундестазі за новий уряд пройде 14 березня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Меркель привітала рішення СДПН про формування урядової коаліції.