ua en ru

Госпсуд Житомирської обл. стягнув з підприємства 6,2 млн грн за незаконну вирубку дерев

Рішенням господарського суду Житомирської області задоволено позов прокурора Коростенського району до сільськогосподарського підприємства про стягнення збитків, завданих навколишньому середовищу та лісовому господарству, на загальну суму 6,2 млн грн.

Рішенням господарського суду Житомирської області задоволено позов прокурора Коростенського району до сільськогосподарського підприємства про стягнення збитків, завданих навколишньому середовищу та лісовому господарству, на загальну суму 6,2 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

За результатами прокурорської перевірки встановлено, що дане підприємство (його назва в повідомленні не зазначається) порушило вимоги Лісового кодексу України та без отримання спеціального дозволу, використовуючи підроблені лісові квитки, здійснило порубку дерев на території Горщиківського лісництва на земельних ділянках лісового фонду площею 1322,2 га, а в подальшому реалізувало їх.

Згідно із Законом України "Про охорону навколишнього природного середовища" (ст. 68, 69), підприємства, установи, організації та громадяни зобов'язані відшкодувати в повному обсязі збиток, заподіяний внаслідок порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища.