ua en ru

Госпсуд Одеси стягнув майже 4 млн грн за порушення правил безпеки під час утилізації судна "Василь Шукшин"

Постановою Одеського апеляційного господарського суду задоволено позов Миколаївського міжрайонного прокурора з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері в інтересах держави та стягнуто з товариства з обмеженою відповідальністю майже 4 млн грн.

Постановою Одеського апеляційного господарського суду задоволено позов Миколаївського міжрайонного прокурора з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері в інтересах держави та стягнуто з товариства з обмеженою відповідальністю майже 4 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

За результатами прокурорської перевірки встановлено, що товариство почало утилізацію судна "Василь Шукшин" порушення правил безпеки при заготівлі і переробці брухту та відходів чорних і кольорових металів, при відсутності проекту організації робіт з утилізації, що забезпечує непотоплюваність судна, безпеку працівників, без очищення трюмів судна від залишків горючих і мастильних матеріалів та їх пропарювання.

Нагадаємо, під час проведення утилізаційних робіт стався розкол навпіл корпусу судна "Василь Шукшин" з його подальшим затопленням. В результаті цієї аварії в річку Інгул потрапили нафтопродукти, а в подальшому нафтова пляма течією віднесло до пляжу "Стрілка" в місті Миколаєві. За порушення товариством законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів, забруднення земельних ресурсів державі завдано збитків.