ua en ru

Госпсуд Києва повернув VAB Банк його столичний центральний офіс

Господарський суд Києва ухвалив рішення передати приміщення по вул. Дегтярівській, 21-г в Києві Всеукраїнському акціонерному банку (ВіЕйБі Банк, VAB Банк) в рахунок погашення заборгованості перед цим банком компанії «Офіс Лайн». Про це повідомила прес-служба VAB Банк.

«Приміщення по вул.Дегтярівська, 21-г в Києві було передано в іпотеку під кредит, виданий банком компанії «Офіс Лайн », ще в 2004 р. Протягом тривалого періоду «Офіс Лайн» ухиляється від сплати кредиту, відсотків і штрафних санкцій» , - сказано в повідомленні прес-служби.

У повідомленні наголошується, що всі спроби закликати представників компанії «Офіс Лайн» до діалогу протягом тривалого часу не представляється можливим. «Ми неодноразово зверталися і до Максимова, і до його представників з тим, щоб врегулювати питання. Але, на жаль, діалогу не вийшло», - сказав адвокат VAB Банк Юрій Русин.

Нагадаємо, в липні VAB Банк звернувся до Президента України Віктора Януковича з проханням вплинути на ситуацію, що склалася між фінансовою установою і його колишнім мажоритарним акціонером та екс-головою наглядової ради Сергієм Максимовим.

«На сьогоднішній день борг «Офіс Лайн» складає близько 80 млн грн. Але замість того, щоб почати переговори з врегулювання цього питання, ряд осіб, підлеглих безпосередньо Сергію Максимову, пішли на протиправні дії і захопили приміщення банку. Фактично, деякі співробітники банку не допускаються до приміщення, в тому числі до своїх особистих речей», - повідомив Юрій Русин.

VAB Банк працює на фінансовому ринку України з 1992 р. У жовтні 2011р. бізнесмен Олег Бахматюк заявив про підписання опціонної угоди на купівлю мажоритарної частки в VAB Банку. У листопаді того ж року Антимонопольний комітет України дозволив компанії Quickcom Limited (Нікосія, Кіпр) отримати контроль над VAB Банком.

Згідно з даними НБУ, на 1 квітня 2012 р. з розміром загальних активів (11,311 млрд. грн.) VAB Банк займав 20 місце серед 174 діючих у країні банків.