ua en ru

Госпсуд Києва повернув громаді міста земділянку вартістю 61 млн грн

За втручання прокуратури столиці виконано рішення Господарського суду м. Києва та повернуто у власність київської громади земельну ділянку площею 5,36 га вартістю 61 млн грн на перетині вулиці Старонаводницької та бульвару Дружби народів у Печерському районі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Нагадаємо, що рішенням Господарського суду м. Києва від 17 травня 2012 року задоволено позов прокуратури столиці та скасовано незаконні рішення Київради про передачу в оренду та подальший продаж цієї земельної ділянки ЗАТ "Страхова компанія "Укренергополіс" під будівництво та експлуатацію адміністративно-готельного комплексу. Цим же рішенням визнано недійсними угоди купівлі-продажу та акти на право власності на земельну ділянку.

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 20 червня 2012 року це рішення залишено в силі.

Вказана земельна ділянка за своїм функціональним призначенням належить до зони зелених насаджень загального користування, відноситься до лісопаркових територій рекреаційного призначення і розташована на території скверу "По вулиці Старонаводницькій" та в межах санітарно-захисної зони Звіринецького кладовища.

Нагадаємо, прокуратура подала до суду позов про повернення земельної ділянки в Дарницькому районі вартістю 5 млн грн.