ua en ru

Госпсуд Києва зобов’язав "Нафтогаз" вийти з капіталу "Укргаз-Енерго"

Госпсуд Києва зобов'язав НАК "Нафтогаз України" вийти з капіталу ЗАТ "Укргаз-Енерго". Про це йдеться в єдиному реєстрі судових рішень.

Госпсуд Києва зобов'язав НАК "Нафтогаз України" вийти з капіталу ЗАТ "Укргаз-Енерго". Про це йдеться в єдиному реєстрі судових рішень.

"Зобов'язати ПАТ "Національний депозитарій України" зарахувати 2500 простих іменних акцій емітента - ЗАТ "Укргаз-Енерго", з рахунку в цінних паперах НАК "Нафтогаз України"... на рахунок емітента - ЗАТ "Укргаз-Енерго" в цінних паперах", - йдеться в документі.

Крім того, суд зобов'язав зобов'язати зберігача цінних паперів ПАТ "Ощадбанк" переказати 2500 простих іменних акцій "Укргаз-Енерго", які належать "Нафтогазу", на рахунок в цінних паперах "Укргаз-Енерго".

"УкрГаз-Енерго" була створена в лютому 2006 р. як посередник при продажу імпортного газу на внутрішньому ринку України. Її акціонерами на паритетних засадах були "Нафтогаз" і RosUkrEnergo (50% належить "Газпрому", 50% - підприємцеві Дмитру Фірташу). У березні 2008 р. з ініціативи Юлії Тимошенко УГЕ припинила роботу на внутрішньому ринку газу. На той момент компанія володіла 6 млрд кубометрів газу, які пізніше були повернуті їй в судовому порядку.

Нагадаємо, в кінці 2011 р. вже повідомлялось, що "Нафтогаз" поступився "УкрГаз-Енерго" Дмитру Фірташу і "Газпрому".