ua en ru

Госпсуд Києва зобов'язав "Надра" і "Азот" повернути 271 млн грн "Промінвестбанку"

Господарський суд Києва прийняв рішення стягнути 271,48 млн грн заборгованості за кредитами з банку "Надра" і "Сєверодонецького об'єднання " Азот", що належить українському бізнесменові Дмитру Фірташу, на користь ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" ("Промінвестбанк").

Господарський суд Києва прийняв рішення стягнути 271,48 млн грн заборгованості за кредитами з банку "Надра" і "Сєверодонецького об'єднання " Азот", що належить українському бізнесменові Дмитру Фірташу, на користь ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" ("Промінвестбанк"). Про це сказано в рішенні Господарського суду м. Києва по справі №910/9679/14 від 18 червня, опублікованому в реєстрі судових рішень.

Зокрема, банк "Надра" зобов'язаний виплатити "прострочену заборгованість по кредиту в сумі 135,74 млн грн, у тому числі прострочена заборгованість за кредитом у сумі 129,54 млн грн, прострочені відсотки за користування кредитом на 413,81 тис. грн, пеня за прострочення сплати кредиту в сумі 5,775 млн грн і пеня за прострочення сплати відсотків на 10,086 тис. грн.

Відповідна сума була нарахована і "Сєверодонецькому об'єднання Азот".

Суд виніс таке рішення, так як позичальник ("Азот"), який виступає гарантом за його кредитом банк "Надра" не виконали свої зобов'язання перед "Промінвестбанком" за кредитним договором від 22 листопада 2013 р. про надання кредитної лінії.

"Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним господарським судом", - сказано в рішенні.

Нагадаємо, головними акціонерами "Азоту" і "Надра" є компанії Group DF, власником якого є бізнесмен Дмитро Фірташ.