ua en ru

Хосеп Гвардіола переманив до "Баварії" півзахисника "Барселони"

"Бавария" приобрела Тьяго Алькантару и подпишет с ним контракт на четыре года, как только он пройдет медосмотр. "Барса" может выручить за него до 25 миллионов евро.

Перед стартом нового сезону чинний переможець Ліги чемпіонів УЄФА "Баварія" посилила лінію півзахисту. За суму, яка може зрости до 25 мільйонів євро, у "Барселони" був придбаний Тьяго Алькантара. Як тільки він пройде медогляд, з ним буде підписаний контракт на чотири роки.

Тьяго дебютував у "Барселоні" в 2008-му і за п'ять років встиг до своїх 22 років провести за неї 68 матчів у чемпіонаті Іспанії. У червні він зробив хет-трик у фіналі чемпіонату Європи серед молоді, коли Іспанія обіграла Італію і вдруге поспіль завоювала золото. Хавбек також перемагав на ЧЄ-2008 серед юнаків до 17 років і провів три матчі за першу збірну Іспанії. В Мюнхені він знову буде працювати під керівництвом колишнього тренера "Барселони" Хосепа Гвардіоли.

"Наш тренер Хосеп Гвардіола дуже хотів дістати Тьяго Алькантару, - наводить сайт клубу слова голови ради директорів "Баварії" Карл-Хайнца Румменігге. - Ми дуже раді, що провели такий великий трансфер. Зовсім недавно Тьяго був названий кращим гравцем молодіжного чемпіонату Європи. Це фантастичний гравець з величезним потенціалом. Він зробить "Баварію" ще сильніше".

"Баварія" і "Барселона" також домовилися провести товариський матч, всі доходи від якого підуть каталонському клубу. Румменіге додав, що Тьяго сам посприяв переходу, відмовившись від частини зарплати. Мюнхенці почнуть виступ в Лізі чемпіонів з групового етапу. Жеребкування цієї стадії відбудеться 29 серпня в Монако.
Використані матеріали УЄФА