ua en ru

Horizon Capital досягла домовленості про придбання "Фортіс страхування життя Україна"

Американська інвестиційна компанія Horizon Capital досягла домовленості з бельгійсько-голландською фінансовою групою Ageas (раніше - Fortis Group) про придбання 100% акцій ПАТ "Фортіс страхування життя Україна". Після заяви про продаж сторони нададуть документи в регулюючі органи для отримання відповідних дозволів. Очікується, що трансакція буде завершена до кінця 2010 р., повідомляє прес-служба страхової компанії. Фінансові умови операції не розголошуються за згодою сторін.

Придбання представництва Fortis в Україні стало першою інвестицією Horizon Capital у фінансовий сектор з часів фінансової кризи, яка почалася в кінці 2008 р. У портфель інвестора входять Platinum Bank (Україна), MTBank (Білорусь) і Fincombank (Молдова), а також страхова компанія "Універсальна" (Україна).
Horizon Capital - керуюча компанія, на сьогоднішній день керує трьома фондами: Emerging Europe Growth Fund II (EEGF II), Emerging Europe Growth Fund (EEGF) і Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), під управлінням яких знаходяться понад 600 млн дол.
ПАТ "Фортіс страхування життя Україна" здійснює свою діяльність у сфері страхування життя. До 16 вересня 2010 р. компанія входила до складу міжнародної фінансової групи Fortis Holding (Fortis Insurance International). Станом на 1 липня 2010 р. статутний капітал компанії складає 45 млн грн, активи - 128 млн 310,4 тис. грн, страхові резерви - 33 млн 641,1 тис. грн, власний капітал - 110 млн 584,9 тис. грн.