ua en ru

Honda істотно скоротить обсяг випуску своїх автомобілів у США

Японський автовиробник Honda істотно скоротить обсяг випуску своїх автомобілів у США, в тому числі нового 2012 Civic, а також нових версій машин CR-V, CR-Z і деяких автомобілів марки Acura. До колишніх обсягів компанія повернеться не раніше кінця літа 2011 р. Про це компанія попередила своїх американських дилерів, передає РБК.
Причина для зниження кількості машин, що випускаються, полягає в нестачі запчастин, які виробляються в Японії. Через наслідки руйнівного землетрусу, що стався у японського узбережжя у березні 2011 р. ряд підприємств, на яких випускаються комплектуючі для машин Honda, серйозно скоротили обсяги випуску продукції. З аналогічними проблемами зіткнулися інші великі японські автовиробники - Тoyota і Nissan.
Руйнівний землетрус 11 березня 2011 р. магнітудою 9,0 і пішло цунамі зруйнували інфраструктуру північно-східних районів Японії і вивели з ладу систему охолодження реакторів на АЕС "Фукусіма-1", що призвело до пожеж, декількох вибухів і витоку радіації на цьому підприємстві.