ua en ru

Холодницький заявив, що всі докази у справі Розенблата і Полякова були зібрані законно

Холодницький заявив, що всі докази у справі Розенблата і Полякова були зібрані законно Фото: Назар Холодницький (РБК-Україна)

Голова САП підкреслив, що парламентарів відомство не прослуховувало

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що всі докази у справі народних депутатів Борислава Розенблата (позафракційний) та Максима Полякова (фракція "Народний фронт") були зібрані законно. Про це він сказав в інтерв’ю виданню "Голос України".

"Ще раз наголошую: всі негласні слідчі дії були здійснені на підставі ухвал слідчих суддів. Незаконно здобуті докази - якщо вони здобуті в позапроцесуальний спосіб. Тобто, якби ми проводили негласні слідчі дії без ухвали слідчого судді. Кожна секунда того "кіно" і ще кожна секунда загального "кіно", яке буде надано стороні захисту для ознайомлення, кожен кадр зроблено на підставі ухвали слідчого судді. Ми не стежили за народними депутатами. Ми не прослуховували телефони народних депутатів. Ми прослуховували телефони осіб, які не мають депутатської недоторканності. Ми здійснювали аудіо- та відеоконтроль місця, а не народного депутата", - підкреслив Холодницький.

Голова САП наголосив, що парламентарів відомство не прослуховувало.

"Ми прослуховували помічницю депутата… Але ми не прослуховували жодного разу депутата Полякова. Щодо нього ухвал слідчого судді не було. І ми їх не мали права брати. Так само і в кафе з Катериною, де був присутній Розенблат. Здійснювався відеоконтроль кафе, публічного місця, на що було взято ухвалу суду для проведення слідчо-розшукових дій. А те, що там виявився народний депутат, - то питання народного депутата. Ми не можемо припинити кримінальне провадження, якщо прийшов народний депутат. Камера не розрізняє - чи то прийшов народний депутат, чи проста людина… Жодних слідчих дій щодо народних депутатів не здійснювалось", - зазначив він.

Нагадаємо, голова САП заявив, що нові представлення на притягнення до відповідальності народних депутатів від Радикальної партії Андрія Лозового і від "Народного фронту" Євгенія Дейдея можливі за умови отримання нових фактів.