ua en ru

Холодницький впевнений, що антикорупційний суд не запрацює до кінця року

Холодницький впевнений, що антикорупційний суд не запрацює до кінця року Фото: Назар Холодницький (РБК-Україна)

Холодницький заявив, що запустити роботу антикорупційного суду в цьому році "буде вкрай складно"

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України Назар Холодницький впевнений, що антикорупційний суд не запрацює до кінця року. Про це він заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Я не впевнений, що він (антикорупційний суд, - ред.) до кінця року буде працювати. Навіть навпаки я більше впевнений, що не буде...Я хочу, щоб антикорупційний суд запрацював вже в цьому році, але об'єктивно розумію, що це буде вкрай складно. Хотів би помилитися, звичайно", - заявив він.

Крім того, Холодницький зазначив, що незважаючи на заяви політиків про те, що законопроект про антикорупційний суд може бути прийнятий вже у березні, такий суд не буде створений відразу ж.

"Прийняти закон і створити суд, набрати суддів та забезпечити їх роботу - це різні речі. Питання не в тому, щоб дати суддям мантії і сказати "давайте працюйте". Це ж мають бути кращі з кращих юристів, до того ж готові до викликів, загроз... Не забувайте і про приміщеннях. Не впевнений, що хтось готовий дати антикорупційному суду приміщення, з ремонтом та умовами для роботи", - зазначив він.

Нагадаємо, 1 березня 2018 року Верховна рада України в першому читанні схвалила законопроект № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд".