ua en ru

Ходжес заявив, що дипломатія - не єдиний інструмент для відновлення суверенітету України

Ходжес заявив, що дипломатія - не єдиний інструмент для відновлення суверенітету України Фото: Бен Ходжес (wikipedia.org)

Однак, дипломатія завжди повинна бути в пріоритеті

Голова Сухопутних військ Сполучених Штатів (США) в Європі, генерал-лейтенант Бен Ходжес заявив, що дипломатія - не єдиний інструмент для відновлення суверенітету України. Про це він заявив в інтерв'ю "Європейської правді".

"Фрідріх Великий колись сказав, що дипломатія без зброї - це як оркестр без інструментів. Звичайно, дипломатія завжди повинна бути в пріоритеті. Будь-яка людина у формі скаже вам, що воліла би дипломатичного рішення. Але коли у вас є й інші реальні інструменти - економічні, інформаційні та військові - вони стають частиною загальних зусиль", - заявив Ходжес.

Таким чином головнокомандувач США відповів на питання, чи можливе відновлення суверенітету України виключно дипломатичними методами, або військові також повинні зіграти свою роль поряд з дипломатами.

За його словами, конкретний "рецепт" в ситуації в Україні вирішувати не Ходжесу, проте генерал-лейтенант "відповідає за готовність військової компоненти".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що командувач армією Сполучених Штатів Америки в Європі, генерал-лейтенант Бен Ходжес оцінив ймовірність повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну.