ua en ru

В ході зустрічі з Порошенком Трамп неправильно назвав Україну

В ході зустрічі з Порошенком Трамп неправильно назвав Україну Фото: Дональд Трамп (YouTube screenshot)

Порошенко на помилку Трампа не відреагував

У ході зустрічі з президентом України Петром Порошенком президент США Дональд Трамп неправильно назвав Україну. Про це повідомляє видання The Washington Post.

Як повідомляється, в рамках зустрічі Трамп зазначив, що для нього "велика честь бути разом з президентом України, в яку ми всі були дуже залучені". Разом з тим, Трамп вжив артикль the перед Україною (It's a great honor to be with President Poroshenko of the Ukraine).

Відзначимо, в англійській мові артикль the вживається у разі, якщо назва країни складається з частин (наприклад, the United States of America, the Czech Rebublic).

Згідно з повідомленням видання, у США довгий час було прийнято вживати антикль the щодо України.

"Хоча це зрозуміла помилка, це може багатьох українців дратувати через її незграбні геополітичні наслідки", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в період з 1919 до 1991 року Україна була офіційно відома як Українська РСР (the Ukrainian Soviet Socialist Republic), видання припускає, що можливо тому по відношенню до Україні продовжують використовувати артикль.

"Більш вірогідною альтернативою може бути етимологія слова "Ukrainе", яке, як вважають багато (але не всі) вчених, походить від старослов'янського слова "Ukraina", що перекладається англійською як "прикордонне", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, Порошенко на таку помилку Трампа не відреагував.

"Помилка передбачає, що Україна може бути визначена тільки по відношенню до більш великого сусіда - Росії, а також за часу панування над нею Радянського Союзу і Російської імперії до цього. Назва the Ukraine ставить під сумнів її суверенітет", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на думку Порошенка, Трамп може допомогти принести мир в Україну.