ua en ru

В ході анексії Криму місцева "самооборона" вивезла зі сховища " Ощадбанку 300 кг золота

В ході анексії Криму місцева "самооборона" вивезла зі сховища " Ощадбанку 300 кг золота Фото: Ощадбанк

Епізоди з виведенням грошей з Ощадбанку в Криму надані на розгляд трибуналу

Під час анексії Криму представники місцевої "самооборони" вивезли з храниища Ощадбанку 300 кг золота. Про це повідомив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний в інтерв'ю "Громадському".

"Пам'ятаєте, як у 2014 році ми публічно повідомляли коли зі сховища" Ощадбанку вилучили понад 30 млн гривень? Приїхали, забрали, повезли в невідомому напрямку. Прикрившись так званої кримської владою, при сприянні на той момент офіційних посадових осіб від нашого відповідача Російської Федерації. Це все було зафіксовано. А 300 кілограмів золота, які були вивезені так само з Ощадбанку? І це лише окремі епізоди, представлені на розгляд трибуналу. І не тільки надані - трибунал розглянув всі", - повідомив Пишний.

За словами Пишного, вивезенням коштів займалися представники місцевої "самооборони".

"Там була ціла група осіб, я прізвища зараз не згадаю. Він був радником на той момент віце-прем'єр-міністра Криму - р Тамиргалиева, були представники, які називали себе кримської самообороною, але все це було за сприяння тих сил, які, починаючи з березня місяця, тероризували Ощадбанк, що знаходилися на його території і не давали нормально працювати, залякували людей", - сказав він.

Нагадаємо, 17 травня прокуратура Київської області довела провину керуючої одного з відділень АТ "Ощадбанк", яка привласнила 229 тис. гривень позичальника, і засудила її до 9 років позбавлення волі.