ua en ru

ХМКК планує вихід на ринки Азії

Хорольський молококонсервний комбінат дитячих продуктів (ХМКК ДП) планує розширити перелік країн, у які буде поставлятися його продукція. Про це повідомив директор підприємства Віталій Ільницький.

За його словами, з деякими країнами Азії ведуться переговори. Зацікавленість у дитячому харчуванні, виробленому на ХМКК ДП, проявляють Корея, В'єтнам і Малайзія.

"Власне кажучи, придбанням нашої продукції цікавляться багато. Зокрема, країни Азії - Корея, Малайзія, В'єтнам. Нам, безумовно, є над чим працювати і куди розвиватися. Для старту, як мінімум, необхідно модернізувати упаковку - до існуючої картонної, додати жерстяну банку", - пояснив Ільницький.

Ільницький також повідомив, що вкрай перспективним вважається китайський ринок. Однак, для роботи на експорт в Піднебесну необхідно відповідати певним стандартам упаковки.

"Робота з іноринками ведеться безперервно. Ступінь їх перспективності можна оцінювати по-різному - все залежить від лояльності імпортного ринку. Візьмемо, наприклад, Китай, туди дуже непросто зайти, оскільки існують досить серйозні і своєрідні вимоги до сертифікації продукції, що ввозиться. Крім того, є певні вимоги до упаковки. Це всі витрати, які вимірюються сотнями тисяч євро. Тому необхідно ретельно проаналізувати, прорахувати всі плюси і мінуси", - вважає директор ДП ХМКК.

В даний час Хорольський молококонсервний комбінат експортує дитячі суміші та каші в Молдову та Придністров'я. За 9 місяців поточного року ХМКК ДП здійснив 14 операцій з експорту на зазначені території, що становило понад 50 тонн продукції.