ua en ru

ХМКК за 9 місяців задіяв близько 200 тис. грн на соцвідрахування

Протягом 2015 року Хорольський молококонсервний комбінат дитячого харчування (ХМКК ДП) відрахував на соціальні потреби своїх, як нині працюючих, так і колишніх співробітників близько 200 тис. грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби підприємства.

Як наголошується, в цю суму входять медичне обслуговування, матеріальна допомога пенсіонерам та ветеранам комбінату, відпочинок для дітей працівників, а також безвідсоткові кредити на їх особисті потреби.

"Крім вищезазначеної допомоги своєму колективу, а також їх сім'ям, підприємство не залишає без уваги навчальні заклади не тільки міста, але й області: школи, дитячі садки і будинки, спортивні клуби та секції, а також активно підтримує громадські організації Хоролу. Так, наприклад, у 2014 році для учнів 9-11 класів з особливими досягненнями у вивченні шкільної програми Хорольського навчально-виховного комплексу, керівництво молококомбінату заснувало стипендії, з виплатою двічі на рік, згідно оголошених семестрових результатів успішності. Крім старшої школи, грошову мотивацію отримують також учні 8 класу, які мають не менш значні досягнення і рівень активності у Малій академії наук України, різного роду конкурсах, олімпіадах. Сума стипендії, залежно від класу, варіюється від 500 до 1000 грн. До того ж, під генеральним спонсорством Хорольського МКК ДП проходять різного роду спортивні та міські заходи", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що другий рік поспіль комбінат повною мірою перекриває потребу в продукції Кременчуцький обласний спеціалізований будинок дитини, де на сьогоднішній день перебуває 82 вихованця, з яких 23 інваліда з захворюванням центральної нервової системи.

"Лише протягом 2015 року ХМКК ДП передав дитячому будинку сухих сумішей, кашок, сухого молока і олії власного виробництва більш ніж на 63 тис. грн. Допомогу продукцією комбінату отримують і соціально незахищені верстви населення, відповідно до зазначеної потреби. Крім іншого, комбінат забезпечує необхідним обмундируванням і предметами особистого користування своїх співробітників, що пішли служити в зону проведення АТО. Базове забезпечення одного з них становить понад 12 тис. грн. На сьогоднішній день вже 8 людей від комбінату побували на Сході України, захищаючи свою країну. При цьому за кожним з фахівців збереглося робоче місце та виплата заробітної плати в повному обсязі", - відзначили в прес-службі.