ua en ru

У Хмельницькій області на хабарі затримано декан факультету місцевого вузу

У Хмельницькій області на хабарі затримано декан факультету місцевого вузу Фото: банкноти України (РБК-Україна)

Чоловік вимагав від одного з абітурієнтів хабар у розмірі 5 тис. 200 гривень

У Кам'янці-Подільському Хмельницької області правоохоронці під час одержання неправомірної вигоди затримали декана одного з факультетів національного університету імені Івана Огієнка . Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Facebook.

Повідомляється, що чоловік вимагав і отримав від одного з абітурієнтів хабар у розмірі 5 тис. 200 гривень за вплив на членів приймальної комісії і зарахування в число студентів для отримання другої вищої освіти.

"Слідчими ГУНП в Хмельницькій області спільно з колегами з УСБУ та за процесуального керівництва прокуратури задокументований факт вимагання й одержання хабара деканом одного з факультетів Кам'янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка", - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, декан факультету був затриманий у момент отримання хабара.

Зазначено, що грошові кошти вилучено.

За даним фактом порушено кримінальну виробництво за ч. 3 ст.369-2 (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

У кам'янці-Подільському правоохоронці на хабарі затримали декана одного з факультетів місцевого університету Чоловік...

Опубліковано Головне управління Національної поліції у Хмельницькій області 18 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Хмельницькій області правоохоронці 17 липня, під час одержання неправомірної вигоди затримали начальника районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області.