ua en ru

У Хмельницькій області розслідують розтрату бюджетних коштів на ремонт дороги

У Хмельницькій області розслідують розтрату бюджетних коштів на ремонт дороги Ілюстративне фото (shumska-gromada.gov.ua)

Прокуратура відкрила справу за фактом розтрати понад 3 млн гривень бюджетних коштів

У Хмельницькій області місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом розтрати понад 3 млн гривень бюджетних коштів, призначених на ремонт дороги державного значення. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Повідомляється, що Кам'янець-Подільською місцевою прокуратурою виявлено факт розтрати бюджетних коштів, виділених на ремонт дорожнього покриття на території Кам'янець-Подільського району.

Встановлено, що з бюджету на проведення поточного середнього ремонту дороги державного значення Т-23-17 Кам'янець-Подільський - Стара Ушиця виділено понад 13 млн гривень. На підставі договору, укладеного в 2017 році між Службою автомобільних доріг в області та одним із товариств, останнє взяло на себе зобов'язання провести відповідні роботи.

Так, в ході ревізії, проведеної Управлінням Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області, здійснено контрольний обмір та відбір зразків асфальтобетонного покриття, за результатами яких встановлена невідповідність вирівнюючого шару задекларованим у договорі вимогам товщини та якості.

За попередніми підрахунками з бюджету безпідставно виплачено понад 3 млн гривень. За даним фактом місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 ("Заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше в Державному агентстві автомобільних доріг України заявили, що 60% дорожнього фонду буде спрямовано на дороги державного значення. 6 млрд гривень буде спрямовано на реконструкцію доріг державного значення. В цьому році буде також здійснюватися фінансування ремонту та інших доріг.